INGREDIENTE:
BLAT: 7 oua, 200gr zahar,1 praf de copt, 2lg faina, 200gr alune nesarate
CREMA: 7 galbenusuri, 5lg zahar, 120ml lapte, 2pliculete de zahar vanilat, 1pachet de unt
KRANTZ: 2lg de zahar
Se mixeaza albusurile cu zaharul pana stau batz, apoi se adauga alunele macinate, faina, praful de copt si se amesteca incet ,(sa nu se lase spuma)de sus in jos cu o lingura. Intr-o tava de 22/30cm,se pune hartie de copt si se toarna compozitia in el, apoi se da la cuptorul preincalzit.
La crema se pun galbenusurile , cu zaharul si laptele intr-o craticioara in bainmarie(pe abur) si se lasa aproximativ 15min, amestecand din cand in cand,pana devine ca o smantana, apoi se da la rece.Separat se mixeaza untul si se adauga in el compozitia de galbenusuri,incet ca la maioneza ,invartind repede, sa nu se taie
La krantz, se caramelizeaza pe foc zaharul cu atentie , sa nu se arda ,apoi se unge un tocator de lemn cu ulei si se toarna,caramelul fierbinte, se da la rece dupa care se zdrobeste cu ciocanelul de snitele, bucatele mai mici. Peste blat se intinde crema, dupa care se pune deasupra bucatelele de krantz.
4 comentarii:
Asteptam reteta ca arata tare bine!xoxo
Bine mai arata!
M-am tinut de cuvant ,cand am timp o pun,mersi pupik
Felis,multumesc,pup
Trimiteți un comentariu