duminică, 7 august 2022

Prajitura Furtuna in desert





 Ca o fi furtuna sau nu, nu stiu dar prajitura se numeste “Furtuna in Desert”😂 Pofticiosii mei o vor savura! 😍

Ingrediente:

Blat 1 - 6 oua, 200 gr zahar, 4 lg apa clocotita, 150 gr faina, 2lg cacao , 1 praf copt😍

Blatul 2 - 5 albusuri, 200 gr zahar, 3 lg faina, 250 gr nuca macinata
😍
Crema: : 5 galbenusuri, 200 gr zahar, 500 ml lapte, 1 budinca vanilie, 1 esenta vanilie, 250 gr unt 82% grasime😍

Glazura: 150 ml frisca, 150 gr ciocolata cu lapte😍.

La Blatul 1 mixam ouale cu zaharul 10 min, punem apa mixam, apoi adaugam faina ,cacao, praful de copt cernute si cu o spatulă învârtim încet de jos în sus ,apoi turnam compoziția într-o tavă în care am pus hârtie de copt cu dimensiunile de 24/ 36 cm și dăm la cuptorul încins la 180 ° funcția sus jos 30 de minute . 😍

La blatul 2 mixam albușurile cu zahărul 10 minute ,apoi adăugăm făina cu nuca și amestecăm cu o spatulă de jos în sus ,turnam compoziția în aceeași tavă cu aceleași dimensiuni și dăm la cuptorul încins la 180 ° 30 min.😍

La cremă amestecăm gălbenușurile cu budinca și zahărul împreună cu 100 ml de lapte ,restul de lapte 400 ml îi punem la foc și când dă în clocot turnam compoziția de ouă amestecând rapid să nu facă cocoloașe ,o lasam sa dea cateva clocote, o luăm de pe foc și o dăm la rece. Untul îl mixam și adăugăm tot câte o lingură din compoziția de budinca si esenta de vanilie . 😍

La glazura amestecam frisca cu ciocolata pe foc pana se topeste 😍.

Tăiem blatul de cacao în două pe orizontală ,peste jumătatea de jos întindem crema jumătate din ea ,așezăm blatul 2 de albușuri intreg ,întindem crema ramasa ,punem deasupra ultima jumătate de la blatul 1 de cacao și peste turnam glazura, nivelam si o dam la frigider 30 min. , apoi se poate tăia!😍

0 comentarii: