duminică, 4 aprilie 2010

Prajitura Tosca

INGREDIENTE:
BLAT:7albusuri,200gr.zahar,100gr.cocos,100gr.mac,2lg.de faina,1praf de copt 
CREMA:7galbenusuri,1ou intreg,300gr. de zahar,10lg.de lapte,1 margarina 
FOAIE:200gr.de biscuiti Petite
GLAZURA:100ml.frisca,100gr.ciocolata amaruie 

La blat se bat albusurile cu zaharul,se adauga macul ,cocosul,faina si praful de copt stins cu putin Helas, toate deodata, incet sa nu se lase spuma si se invarte, fin, de jos in sus.

La crema se pun galbenusurile cu oul intreg,zaharul si laptele intr-o craticioara in bain-marie si se lasa pe foc cam 35min.,invartind din cand in cand,pana se ingroasa ca o smantana,apoi se da la rece.Margarina se freaca bine si adaugam  in ea ingrosala racita,tot cate putin sa nu se taie.Peste blatul racit se pune crema (eu am pus si un strat de frisca ),apoi biscuitii in asa fel ca sa se formeze o foaie(aliniati unul langa celalat )iar la sfarsit glazura.

La glazura se pun pe foc mic frisca cu ciocolata pana se topesc (sa nu fiarba) si se toarna peste biscuiti

La prajitura aceasta i se spune Mucegaita ,dar mie mi se pare ca suna prea urat,si i-am schimbat numele ca-i prea buna si prea multa lume imi cere reteta

2 comentarii:

Anonim spunea...

arata foarte bine prajitura ta as vrea sa o incerc si eu spune-mi ce tava ai? dimensiuni

Doinitza`s cakes spunea...

Tava are 25/30cm