vineri, 28 mai 2010

Ardei umpluti

INGREDIENTE:10 ardei potriviti,200gr.orez,1morcov,o ceapa,4lg.de ulei,200gr.carne proaspata,150gr.carne afumata,1ou,piper boia sare,250ml.bulion(pasta),3lg.de faina,o lg.de smantana 

Se curata ardeii de cotor(cu degetul mare impingem cotorul desenand un cerc spre interior),se spala bine sa nu ramana seminte,daca sunt verzi ,eu i-am oparit foarte putin ca sa nu fie amarui si se dau deoparte.Se pune uleiul imtr-o cratita pe foc ,se adauga ceapa taiata marunt,se caleste putin ,apoi se adauga morcovul razuit prin rozatoarea mica,il calim putintel si pe acesta,adaugam orezul,codimentele,dupa gust,iar la final,carnea,oul si 50ml.de bulion.Din compozitia rezultata luam cu o lingura si umplem pe rand ardeii ,sa nu fie foarte indesati ca orezul se mai umfla si la final punem cate un capacel de rosie.Se aseaza ardeii,intr-o cratita cu umplutura in sus,apoi se pune apa cat sa-i acopere si se lasa la fiert acoperiti,cam 20min. Separat intr-un bol se pun faina ,restul de bulion,smantana ,se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si din cratita se ia cateva lg. de zeama calduta si se pune peste ingrosala,apoi se toarna in cratita de pe foc invartind incet pe fund sa nu se prinda,cu atentie sa nu sfarmam ardeii,se mai dau doua clocote si se trage de pe foc.Se servesc cu smantanica

7 comentarii:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Nu dai dupa mine cu un ardel????
Eu nu le fac ca sotului ii pica grele la stomac(nu am mai mancat de vreo 10 ani cred)si amu taaaare pofta mi-ai facut!!!!Nu-i bai ca ma duc io acasa in August si dau comanda la mama sa-mi faca(asa le face ca tine).........

Cristina's World spunea...

Ardeii umpluti sunt si preferatii mei :)
La noi in zona se face sos cu gem de macese. Merge asa de bineeeee :)

Cristina's World spunea...

Mi-am adus aminte cum ii zice la gemul asta : Hetschepetsch

Doinitza`s cakes spunea...

cum sa arunc dupa tine,mai bine,vino la masa

Doinitza`s cakes spunea...

Cristina ,n-am mai auzit asa ceva,suna interesant

Anonim spunea...

Totul e bine si frumos..dar cumpara o oala noua...smaltul ala se aduna in mancare si o sa aveti numai probleme de sanatate..fara suparare,e doar un sfat

Doinitza`s cakes spunea...

Anonim,am ras cu lacrimi la comentariul tau,ai un spirit de observatie foarte bun,la craticioara ast-am renuntat si am trimis-o la tara,acolo am facut ardeii ca aveam in gradina,ma gandeam ca o s-o folosesca la pus faina sau oua in ea,la tara prinde bine orice,dar am vrut sa-i pun in cuptor si nu incapeau nici intr-o cratita de-acolo si am ajuns din nou la ea,ai dreptate a disparut demult din peisaj,nu m-am suparat,dimpotriva m-am distrat la culme