sâmbătă, 22 mai 2010

Cremes frantuzesc

FOI: cumparate din comert ,sau facute, am sa pun reteta altadata


CREMA:3oua,1 l.de lapte,1 budinca de vanilie,4lg.de faina,9lg.de zahar,1esenta de vanilie,500ml. de frisca Hulala(Viva)


Se separa ouale,galbenusurile se amesteca cu budinca,faina,8lg.de zahar,si cu 100ml.de lapte.Separat se pun la fiert cei 900ml.de lapte si cand da in clocot se adauga ingrosala de galbenusuri,invartind repede sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda de fundul cratitei,dupa ce se ingroasa se trage de pe foc si se pun albusurile batute separat cu o lg.de zahar si se amesteca de sus in jos incet  Se ia o foaie si se pune crema asa calda,se intinde si se lasa la racit.Deasupra cremei se intinde frisca(pe care am batuto separat foarte bine). A doua foaie se faramiteaza bine si se presara deasupra peste frisca,eu n-am mai presarat,ca m-am grabit

7 comentarii:

giovanna spunea...

mmmmmmm.... esti fenomenala.

soris_1972 spunea...

Frumos blog , retetele sunt extraordinare ! Sa nu mai spun de dulciuri... FELICITARI !

Doinitza`s cakes spunea...

mersi Giovana si tu la fel

Doinitza`s cakes spunea...

Felis,esti draguta,mersi

Unknown spunea...

buna ziua..o reteta pt cremes foarte ieftina si gustoasa..faceti pejaituri si pt onomastica sau pt majorate,torturi??

Unknown spunea...

prajituri*

Doinitza`s cakes spunea...

Adela, nu fac prajituri ,pentru ca la sarbatori nu prea am timp, eu lucrez intr-un liceu, am o slujba, acasa am o batranica, cu alzhaimer,fac doar torturi si alea noaptea , ziua nu reusesc, fac la majorate, onomastici, botezuri, ai nr de telefon sus pe pagina de la blog, poti sa ma suni,daca vrei sa ma intrebi ceva,mersi