marți, 4 mai 2010

Prajitura cu frisca si branza

BLAT:6oua,18lg.de zahar,6lg.de apa,6lg.cu varf faina,1praf de copt
CREMA:600ml.friscaHulala,150-200gr.de branza de vaca dulce,1 portocala

Se separa ouale  si peste galbenusuri se pune 1praf de copt stins cu putin Helas,se lasa sa creasca pana mixam albusurile.Se pun intr-un castron cele sase albusuri,se pune putina sare si zaharul,se mixeaza pana se intareste complet ,sa nu mai curga,apoi punem1lg.de galbenus ,1lg.de apa,batem bine si iar una de galbenus, iar una de apa, pana le punem pe toate,ne oprim din mixat si adaugam faina rasfirand-o toata odata si cu o lg.de lemn amestecam de jos in sus incet sa nu se lase spuma.Se unge o tava de 25/30cm. cu ulei si se pune pe fundul ei hartie de copt ,turnam compozitia de blat in ea si o dam la cuptorul incins dinainte, il lasam la copt cam 25-30min la foc mijlociu.Se mixeaza frisca,se sfarma branza ,se curata portocala si se taie cubulete,apoi adaugam bucatelele de portocala si branza in frisca si amestecam incet sa se omogenizeze.Blatul se taie in doua pe orizontala,se insiropeaza cu siropul facut din coaja razuita de la portocala, 3lg.de zahar si 250ml.de apa.,se umple la mijloc cu compozitia de frisca  si se da la rece 1ora,apoi se taie.Este o prajitura racoroasa si deosebit de buna,preferata soacrei mele

2 comentarii:

Diana spunea...

foarte frumoasa prajitura, arata delicios...am doua premii pt tine, cand ai timp sa le ridici...o zi buna

Doinitza`s cakes spunea...

multe multumiri,Diana