luni, 24 mai 2010

Pulpa de pui cu garnitura de cartofi

INGREDIENTE:5cartofi mari,150ml.lapte,sare,o bucatica de unt, 1 crenguta  frunze de patrunjel,2 morcovi,o telina,1 ardei,1 patrunjel,o ceapa,1 pastranac,4 pulpe de pui,piper, boia, vegeta ,3lg.de bulion,3lg.supica de pui ulei,usturoi (optional).


Se curata cartofii si se taie in sase,apoi se pun la fiert,cu putina sare si frunzele de patrunjel,cand sunt fierti se goleste apa de pe ei si incepem sa-i pasam turnand tot cate putin lapte,pana devine pasta,iar la sfarsit punem si o bucatica de unt cat o nuca.Pulpele se pun la fiert o ora,cam dupa o jumatate de ora  se adauga doi morcovi ,o bucatica de telina mai mica,ardeiul,ceapa, patrunjelul si pastranacul,cand sunt fierte se pune sarea dupa gust si se trag de pe foc Se strecoara zeama si pulpele, se aseaza intr-o tava cu ulei cu partea unde este pielea,pt a se rumeni frumos.Dupa ce am prajit-o se intoarce cu partea rumenita in sus si se codimenteaza cu piper, boia ,vegeta ,se adauga aceleasi codimente si in uleiul din tava,apoi se pune bulionul se acopera si se lasa 1minut la fiert,sa se topeasca codimentele pe pulpe.La sfarsit punem,dupa ce luam tava de pe foc, cele 3lg.de supica si usturoiul zdrobit bine.Se ia o farfurie, se pun 3lg.de pasta de cartofi ,peste se pun 3lg.de sosulet ,langa se aseaza pulpa,apoi morcovi .Acestea se servesc langa o salata de rosii,castraveti, ceapa verde,ulei ,otet si sare.Ies patru portii,din aceste ingrediente

4 comentarii:

Gabriela spunea...

Foarte bun!complimente faci preparate foarte bune,i-mi place cum gatesti,brava!

Pecados da mesa spunea...

Olá;
Congratulações pelo blog. Vou te seguir.
Muito bom!
Beijo!!!

Maria Paula -BRASIL-
www.pecadosdamesa.com.br

Doinitza`s cakes spunea...

si mie imi plac,retetele tale Gabriela

Doinitza`s cakes spunea...

Maria Paula,multumesc