miercuri, 9 martie 2011

Ficatei cu ceapa julien

INGREDIENTE: 400gr ficatei de pui,4 cepe mari,2 oua,piper,boia,sare,200ml lapte5lg.de ulei 

Se spala bine ficateii,se taie in doua fiecare bucata,apoi se pun in lapte 30 minute,ca sa le ia din amareala.Punem ficateii in ulei la prajit,atentie!!!! fara codimente si sare,deoarece se amarasc,amestecam tot timpul,pana se prajesc putin,turnam 100ml de apa si lasam la fiert,fara capac,pana scade apa.Se adauga ceapa taiata julien,se mai lasa la prajit cat sa se inmoaie ceapa,apoi spargem deasupra cele doua oua,mai lasam 3 minute sa se prajeasca si acestea apoi punem codimentele si o sa aveti cei mai deliciosi ficatei mancati vreodata.

6 comentarii:

mirela spunea...

Woauu,Doinitza,de stiam veneam la tine la masa,,,,asa mult imi plac ficateii,mai ales cum i-ai facut tu,dar imi fac poate o data pe an din cauza sotului care nu mananca deloc,,,,,,data viitoare sa-mi zici din timp,,,,,,puppp si o zi minunata!!!

Gabriela spunea...

brava Doinitzo,ai gatit pe placul meu,imi plac ficateii!ps.ce frumos e cosuletul cu ghioceii,nu am mai vazut ghioceii de vreo 12 ani ,mai sigur de cand am plecat din tara,mi se face dor uneori de anumite lucruri,dar asta e...!?pupici!

Doinitza`s cakes spunea...

Mirela,am sa te anunt cand fac,sa mancam impreuna,pe astia i-am pregatit saptamana trecuta ca acum i post si o sa pun retete de post,dai tu o fuguta pan la mine:-)))))te pupic si eu

Doinitza`s cakes spunea...

Nu-s foarte aspectosi la prezentare dar la gust te asigur ca-s o bunatate,ti-as trimite,sa nu le mai duci dorul, un buchetel de ghiocei dar se ofilesc pana acolo:-(((,cred ca pe noi romanii,florile de camp, blandusa,ghiocelul,calugarii,ciubotica cucului,verdele crud al ierbii,ne reprezinta ca popor,imi pare rau draga mea,asta-i viata,cu bune cu rele pe toate trebuie sa le depasim,te pup dulce

Petronela spunea...

Ba te contrazic pentru ceea ce spui!Preparatele tale sint prezentate ca adevarate tablouri "futuriste"gen Cipriani.FELICITARI (De gust sint sigura ca sint mai mult decat buni...)TE-AM PUPAT1

Doinitza`s cakes spunea...

Petronela,ma ridici prea mult in slavi,nu sunt talentata dar mai "fur" cate o idee de la profesorul nostru Surac,el e maestru in bucatarit,pupicei