vineri, 15 aprilie 2011

Chiftelute marinate cu orez


                                                                           
                                                                             
                                                      
INGREDIENTE:
Pentru orez :200gr orez,putin piper,boia,vegeta,sare,2lg ulei

Pentru chiftelute :300gr carne de vita si de porc,1 ou,usturoi,putin piper,boia,sare,pesmet sau doua feliute de paine

Pentru sos:o frunzulita de dafin,o lingurita de miere,3lg ulei de masline pt prajit,1lg faina,o rosie sau 1pahar de bulion de casa ,usturoi

Se amesteca,carnea cu oul ,codimentele si pesmetul apoi se umezesc mainile si se fac chiftele rotunde mai mari si se taseaza sa fie ca la cheeseburger,pe care le prajim in ulei  
La sos se pune uleiul,intr-o cratita pe foc ,apoi se adauga faina,putin usturoi pasat, rosia decojita si pasata,mierea,foaia de dafin,sare si se completeaza cu putina apa sa iasa un sosulet mai grosut,acesta se pune peste chiftelute 
Orezul se fierbe se strecoara si apoi se limpezeste, se amesteca cu codimentele si uleiul pe foc foarte putin,cat sa-si ia gust si sa nu se lipeasca,boabele intre ele

4 comentarii:

Reka spunea...

Ce de ornament, imi place mult!!!! I

Miodrag Surac spunea...

Doinitza cu bulion cel mai mult merge busuioc si pitin zahar sai taie acreala. Incerca reteta asta: 4 linguri de pasta tomate, 1 lingura ulei, 1 ling. busuioc uscat, 3 ling. zahar, 100 ml supa( legume sau pui, vita), putin sare, piper dupa gust. Se fierbe 5 minute si astai sosul. O sa-ti placa sigur. Nu folosi vegeta contine euri, ai legume acuma. O seara placuta si sa-mi scri cum a iesit sosul.

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi ,Reka ornamentul trebuie sa placa ochiului

Doinitza`s cakes spunea...

Bine Surac am sa-l fac,respectand intocmai indicatiile dar nu-i prea mult zahar?mersi