duminică, 11 septembrie 2011

Compot de piersici si prune


La compotul de piersici si prune ,se aseaza fructele in borcane,fiecare separat,apoi se adauga ,in fiecare borcan sterilizat, 5lg de zahar,un varf de cutit de conservant, si se completeaza cu apa,,se capseaza cu capacele cu filet fierbinti(care au fost tinute in apa clocotita pentru sterilizare).Se pun  borcanele in baie de apa si se fierb cam10 minute,cu atentie sa nu crape si sa se prea inmoaie fructele,apoi se aseaza borcanele cu gura in jos  si se agita putin sa se amestece bine zaharul ,sa nu ramana pe fund.De 20 de ani pun compoturile,asa si niciodata nu au facut mucegai.

6 comentarii:

retete- ina spunea...

super,compoturile mele,ce camara bogata,harnicuto,o seara placuta

sarah spunea...

exact asa pune si mami compotul si e delicios.o seara minunata!

pansy spunea...

ma umpli de pizma cu atata harnicie ! brava!

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi,Ina,nu-i prea bogata,ca am fost bolnavioara putin si n-am prea avut timp sa pun tot ce mi-as fi dorit,te pup

Doinitza`s cakes spunea...

Sarah,ma bucur ca mami a ta are aceeasi reteta ca a mea:-))),e tare veche,pupici

Doinitza`s cakes spunea...

Pansy,sa-ti trimit cateva?:-)))