marți, 22 noiembrie 2011

Gogosari cu varza



                                                     
INGREDIENTE:1l de otet,250 gr de zahar,150gr de sare neiodata,8 kg de gogosari,8 ardei iuti,foi de dafin,boabe de mustar si piper,1 conservant,2 radacini de hrean;8 verze mai mici ,100gr de sare neiodata

Gogosarii se taie,in patru sau in sase depinde cat sunt de mari,li se scot semintele                                                                                                                                                                                                                                                                                  
                                                                                         
si se pune peste ei sarea,zaharul,otetul,apoi se lasa pana a doua zi in acesta saramura ,amestecand din cand in cand in ei.Separat varza se taie fideluta si se freaca ,foarte bine,cu 100 gr de sare,apoi se lasa la fel ca gogosarii pana a doua zi,punand o greutate peste ea.A doua zi se stoarce bine varza de zeama si se arunca,apoi se aseaza in borcan foi de dafin,boabe de mustar,boabe de piper, un strat din aceasta,unul de gogosari,hreanul taiat fideluta,2 ardei iuti in fiecare borcan,apoi iar varza, gogosari,hrean,presand bine,pana se umple borcanul,deasupra se face o punte din cotoarele de la cimbru si marar,sa tina umplutura dedesupt, apoi se toarna deasupra,zeama ce s-o format pe gogosari,rece(nu se fierbe!!!)si in care am diluat conservantul,dupa care se leaga cu celofan.Aceasta reteta se pune la rece,e foarte usor de preparat

6 comentarii:

Carol Pereira spunea...

Wow that looks yummy....what a lovely blog you have......keep up the good work.

Do stop by mine sometime. Happy to be following you.

FLORY spunea...

Cam in acelasi mod pune si mama mea gogosarii,sunt deliciosi.
Multumesc mult pentru vizita si cuvintele frumoase .O seara buna!

What's Baking?? spunea...

Interesting...is this similar to pickle? what do you eat this with?

Doinitza`s cakes spunea...

"What's Baking??" we eat this with fries potatoes, mashed potatoes, beans, peas and other vegetables prepared. it is a pickle very delicious. Thank you for your question, greetings for romania!

Doinitza`s cakes spunea...

Welcome to my blog,CaySera,I wait with great love,I can not get to your blog,do not know way,kiss

Doinitza`s cakes spunea...

Ma bucur ca si mama ta are reteta asta,inseamna ca merita incercata,nu? pupik si nu-s cuvinte in van ce ti-am scris le meriti