luni, 23 ianuarie 2012

Eclere


INGREDIENTE
BASTONASE: 10lg de apa,100gr untura(margarina),100gr faina,4 oua  

CREMA: 2 budinci de vanilie,800ml lapte,7lg de zahar,,o lg mare de margarina,150ml frisca

GLAZURA: 75gr ciocolata menaj neagra,1-2 lg de frisca lichida

Se pune apa cu untura pe foc,se lasa sa dea cateva clocote,apoi se toarna faina si se amesteca repede,se ia de pe foc,se lasa sa se odihneasca 3 min,apoi se adauga,un ou,amestecam repede,alt ou si tot asa pana punem toate ouale,atentie! ouale sa fie potrivite nu foarte mari,compozitia trebuie sa fie ca o smantana mai grosuta,o punem intr-un posh si asezam in tava bastonase,le dam la cuptor la foc mare 15min ,apoi la foc mic,primele 20 min.Atentie!nu se deschide usa cuptorului ca se lasa aluatul..Dupa ce s-au copt,se dau la rece si se taie un capacel ,pe lungimea fiecarui bastonas

La crema se amesteca budinca cu zaharul apoi cu un pahar de lapte,separat se da la fiert celalalt lapte ramas apoi se toarna budinca se pune margarina,se lasa sa dea cateva clocote,apoi se da la rece ,se aseaza-n posh si se orneaza cu ea jumatatea de jos de la bastonase.frisca ,se mixeaza,bine ,se aseaza-n posh si acesta,si se orneaza peste crema de budinca(pe lungime)se aseaza capacelul,apoi se decoreaza cu ciocolata(pe care-am topit-o in frisca,pe foc,atentie! sa nu fiarba)

18 comentarii:

Tudor Elena Cristina spunea...

Mmmm...ce pofta mi ai facut!! Cat de curand o sa le repet si euu..!!!Pupici...

Daniela spunea...

Hmmm, ce frumoase sint... neaparat trebuie sa fac si eu...

Doinitza`s cakes spunea...

Nu le-as fi facut Elena,dar fetitei mele-i plac tare mult si cand vrea ceva si obtine :-))

Doinitza`s cakes spunea...

Daniela,ar fi fost mai aspectoase,dar cuptorul meu e tare enervant si nu se vad striatiile pe capacele

Timea spunea...

vai cat de bine arata si ce pofta imi e de eclere!

Lissa's Cakes spunea...

immm ce bune sunt..saptamana trecuta am facut si eu de am trimis la Karina,asa a fost cererea.

What's Baking?? spunea...

Definitely my type of eclairs..with lots of fillings!

Doinitza`s cakes spunea...

Timea,mersi te invit pe la mine:-))

Doinitza`s cakes spunea...

Lissa,pana la Cluj ,cum or fi ajuns saracutele,ca-s atat de fragile?inseamna ca fetele noastre au aceleasi gusturi,te pupik dulce

Doinitza`s cakes spunea...

You're right, can be filled with lots of fillings

Reka spunea...

Ce te-ai schimbat de cand nu te-am vazut!!!! Imi place noul look. Felicitari!!!! Nu prea am avut timp sa stau in fata calculatorului, vad ca am pierdut multe, niste torturi si retete fantastice!!!!

Mare Maria spunea...

Bine te-am gasit, Doina! Felicitari pentru blog,este fenomenal ce am vazut aici:)Si eu sunt la inceput de drum, dar niciodata nu este prea tarziu! Ma bucur ca te-am intalnit:X O seara minunata!

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi ,Reka,ma intrebam oare pe unde esti???ti-am simtit lipsa,credeam ca te-am suparat cu ceva,ma bucur ca-ti place noul look,te pupik

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi ,pt cuvintele frumoase,ce mi le-ai adresat si eu sunt la inceput ,pe langa alte fete creative,asa ca stai linistita,bine-ai venit pe la mine,pupik

Ramona Alina spunea...

Preferatele mele!mmm...

mona spunea...

MMMM... imi plac eclerele, drep pt care ai un premiu la mine pe blog!

Doinitza`s cakes spunea...

Ramona,te cred si cand te gandesti ca poti sa faci tot felul de umpluturi,care mai de care mai delicioase,dulci si sarate

Doinitza`s cakes spunea...

Mona ,multumesc tare,tare mult ,imi pare rau ca doar acum am vazut mesajul