luni, 13 august 2012
Prajitura Boema
INGREDIENTE:
Blat: 5 oua , 8 lg de zahar, 8 lg de faina, 3 lg cacao, 3 lg apa, un praf de copt
Crema 1 : 400 ml frisca, 2 lg cacao(2 pliculete de ness), 100 gr margarina, 1 ou, 7 lg de zahar
Crema 2: 300ml frisca
Glazura : 50 gr ciocolata amaruie razuita
La blat se mixeaza albusurile cu zaharul, pana stau batz. Separat galbenusurile se amesteca cu praful de copt si o lingurita de Hellas(otet). Peste albusurile batute se adauga galbenusurile si apa apoi se mixeaza, adaugam faina , cacao cernuta si amestecam cu o lingura (fara mixer), de sus in jos , incet sa nu se lase spuma, apoi se toarna compozitia ,intr-o tava( 20 /30cm) ,in care-am pus hartie de copt si se da la cuptor 30 min.
La crema 1, albusul unui ou , se mixeaza cu zaharul se adauga galbenusul, apoi se pun pe abur , se mixeaza , adaugand incet margarina, si se lasa pana se ingroasa putin, cam 25 min, amestecand din cand in cand, se ia de pe foc si se adauga cacao ( la aceasta prajitura se pune 2 pliculete de ness,dar mie nu-mi place gustul de cafea,asa ca am inlocuit-o) ,dupa care se lasa la racit. Separat mixam frisca si ATENTIE!!! se adauga siropul de cacao, incet ,amestecand de sus in jos (sa nu mixati ca se taie,eu am patit prima data cand am facut acesta crema).
Blatul se insiropeaza cu o fiola de rom , amestecata cu 3 lg de zahar si 100ml de apa, dupa care se intinde crema de cacao. La crema 2 , se mixeaza frisca si se intinde peste crema 1 ,dupa care se razuieste ciocolata deasupra.
Este o prajitura foarte fina , eleganta si usor de realizat
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
super prajitura! le-am dus dorul cateva saptamani, dar o sa fac si eu cand ajung acasa!
buuuna,trebue sa ma uit atent cum ai facut-o,pupici
Multumesc pentru reteta... este foarte usor de realizat.
Adnia,merita incercata,pt ca-i foarte buna,daca-ti place cafeaua,fa-o cu ness,eu am inlocuit-o cu cacao
Ina,sa urmezi pasii ca-ti iese , de unde-am luat eu reteta nu exlica corect si am avut surpriza sa mi se taie crema de ness(cacao),e usor de facut ,pupik
Ai dreptate , Gabriela sa-mi spui daca nu intelegi ceva , sper sa fi explicat bine,mi se spune ca ma descurc, pe intelesul tuturor :)))
ce de bunatate, la tine gasim de fiecare data ceva nou, ceva superb!!!!
Mersi, Reka si la tine la fel ,gasim noutati :)))pupici
Foarte buna prajitura asta! Am facut-o si sub forma de tort si a fost un mare succes! pup
Ce bine arata Boema ta. Servesc o bucata si te sarut!
Timea,ma gandesc ,ce buna trebuie sa fi fost ca tort,pupik
Sara, te poftesc cu tot dragul, la o feliuta pe "viu" :))) pupici
Trimiteți un comentariu