luni, 13 august 2012

Prajitura Boema


INGREDIENTE
Blat: 5 oua , 8 lg de zahar, 8 lg de faina, 3 lg cacao, 3 lg apa, un praf de copt 

Crema 1 : 400 ml frisca, 2 lg cacao(2 pliculete de ness), 100 gr margarina, 1 ou, 7 lg de zahar 

Crema 2: 300ml frisca 

Glazura : 50 gr ciocolata amaruie razuita  

La blat se mixeaza albusurile cu zaharul, pana stau batz. Separat galbenusurile se amesteca cu praful de copt si o lingurita de Hellas(otet). Peste albusurile batute se adauga galbenusurile si apa apoi se mixeaza, adaugam faina , cacao cernuta si amestecam cu o lingura (fara mixer), de sus in jos , incet sa nu se lase spuma, apoi se toarna compozitia ,intr-o tava( 20 /30cm) ,in care-am pus hartie de copt si se da la cuptor 30 min. 
La crema 1, albusul unui ou , se mixeaza cu zaharul se adauga galbenusul, apoi se pun pe abur , se mixeaza ,  adaugand incet margarina, si se lasa pana se ingroasa putin, cam 25 min, amestecand din cand in cand, se ia de pe foc si se adauga cacao ( la aceasta prajitura se pune 2 pliculete de ness,dar mie nu-mi place gustul de cafea,asa ca am inlocuit-o) ,dupa care se lasa la racit. Separat mixam frisca si ATENTIE!!! se adauga siropul de cacao, incet ,amestecand de sus in jos (sa nu mixati  ca se taie,eu am patit prima data cand am facut acesta crema). 
Blatul se insiropeaza cu o fiola de rom , amestecata cu 3 lg de zahar si 100ml de apa, dupa care se intinde crema  de cacao.  La crema 2 , se mixeaza frisca si se intinde peste crema 1 ,dupa care se razuieste ciocolata deasupra. 
Este o prajitura foarte fina , eleganta si usor de realizat

12 comentarii:

Adnia spunea...

super prajitura! le-am dus dorul cateva saptamani, dar o sa fac si eu cand ajung acasa!

retete- ina spunea...

buuuna,trebue sa ma uit atent cum ai facut-o,pupici

Unknown spunea...

Multumesc pentru reteta... este foarte usor de realizat.

Doinitza`s cakes spunea...

Adnia,merita incercata,pt ca-i foarte buna,daca-ti place cafeaua,fa-o cu ness,eu am inlocuit-o cu cacao

Doinitza`s cakes spunea...

Ina,sa urmezi pasii ca-ti iese , de unde-am luat eu reteta nu exlica corect si am avut surpriza sa mi se taie crema de ness(cacao),e usor de facut ,pupik

Doinitza`s cakes spunea...

Ai dreptate , Gabriela sa-mi spui daca nu intelegi ceva , sper sa fi explicat bine,mi se spune ca ma descurc, pe intelesul tuturor :)))

Reka spunea...

ce de bunatate, la tine gasim de fiecare data ceva nou, ceva superb!!!!

Doinitza`s cakes spunea...

Mersi, Reka si la tine la fel ,gasim noutati :)))pupici

Timea spunea...

Foarte buna prajitura asta! Am facut-o si sub forma de tort si a fost un mare succes! pup

sara & Miki spunea...

Ce bine arata Boema ta. Servesc o bucata si te sarut!

Doinitza`s cakes spunea...

Timea,ma gandesc ,ce buna trebuie sa fi fost ca tort,pupik

Doinitza`s cakes spunea...

Sara, te poftesc cu tot dragul, la o feliuta pe "viu" :))) pupici