duminică, 19 august 2012

Prajitura Raluca

INGREDIENTE:
Foile de dobos:  4 oua, 8 lg zahar, 4 lg apa, 8 lg faina,1 praf de copt  

Crema 1(pt napolitane)) : 5 galbenusuri de ou, 400gr zahar, 250 gr nuca macinata, 250 gr margarina  

Crema 2(de capucino):  3 albusuri, 1 ou intreg, 8  lg zahar, 2 lg cacao, 1plic de capucino, 250 gr margarina

Napolitane: 2 foi din comert 

Glazura: la alegere de ciocolata alba sau neagra sau 100ml frisca  si 50gr ciocolata amaruie

La foile de dobos se mixeaza,albusurile cu zaharul pana stau batz, se adauga galbenusurile si apa si se mixeaza, inca putin, apoi punem faina,  praful de copt si amestecam incet de sus in jos, sa nu ramana cocoloase, se fac doua foi pe fundul tavii,in care-am pus hartie de copt. 

La crema 1 se pun galbenusurile pe baie de abur ,impreuna cu zaharul( 150gr) si se mixeaza, pana observam ca s-au ingrosat putin (cam 20min), dupa care se dau la rece. Separat punem la caramelizat pe foc celelalte 250gr zahar si cand s-a topit acesta, atentie! sa nu se arda,punem margarina si amestecam bine sa nu ramana bucatele de caramel, apoi adaugam nuca si luam de pe foc si adaugam crema de galbenusuri racita, aceasta crema o punem intre cele doua foi de napolitana. 

La crema 2, albusurile, oul zaharul, cacaoa si pliculetul de capucino, se pun pe foc si se mixeaza pana se ingroasa, apoi se dau la rece, dupa care le amestecam incet cu margarina,punand tot cate putin, ca la maioneza 

La glazura,eu am mixat frisca,am intins-o peste ultima foaie de dobos si peste am stropit cu ciocolata amaruie topita pe baie de abur. 
Se monteaza astfel : o foaie de dobos, jumatate din crema de capucino(crema nr 2), foile de napolitane umplute, cealalta jumatate din crema de capucino(crema nr 2), deasupra asezam a doua foaie de dobos si la final glazura. e o prajitura foarte gustoasa, datorita aromelor, un pic prea dulce pt mine, dar multora le place la nebunie  :)

2 comentarii:

Diana spunea...

ce bine arata prajitura!

Doinitza`s cakes spunea...

Multumesc,sa sti ca e si foarte buna, doar un pic prea dulce