marți, 25 decembrie 2012

Craciun 2013

                                   
                                                            Hristos s-a nascut!                                      
                   
                           Cum bine spune colinda: "Astazi s-a nascut Hristos/ Mesia chip luminos/ Laudati si cantati si va bucurati!", sa ne bucuram de nasterea pruncului binecuvantat, care a fost trimis sa ne rascumpere noua pacatele. Sa-l laudam, sa-l preamarim si sa-l cinstim cum se cuvine. Parintii mei ,au pastrat de-a lungul anilor traditiile de sarbatori, mi le-au transmis si mie  si sunt mandra ,ca in casa mea, mireasma bradului verde se contopeste cu ce-a a cozonacilor si a prajiturilor,a vinului de culoarea rubinului, combinat cu scortisoara si zahar, masa incarcata cu preparatele specifice zonei noastre din Ardeal, cu muzica suava a colindelor simple si adevarate ale lui Hrusca, toate asteptand cuminti ,colindatorii, prima data copilasii cu steaua, apoi adultii la o ora mai tarzie pana dimineata. E atat de linistitor, sa asculti colinde, sa privesti luminitele bradului, cum isi schimba culorile,palpaind, sa te gandesti ca undeva, demult, o steluta ,a calauzit Magii, spre ieslea saracacioasa, unde s-a nascut Mantuitorul si Izbazitorul nostru., adormind si visand, toate acestea. Iar dis de dimineata trezindu-ne mergem toata familia la biserica Sfanta Vinere, unde preotul ne vorbeste atat de frumos de nasterea Domnului. La noi in Zalau, acesta biserica , are o arhitectura extraordinara de o frumusete aparte, aducand cu un castel, impodobita cu picturi realizate in culori pastelate, atat de placute ochiului, in mijloc atarnand un policandru cu 365 de beculete,printre cele mai mari candelabre din lume, din cate stiu eu
                                                                           





Am pregatit pt masa de sarbatori; ca aperitive: rulada din piept de pui, bulete de branza, chiftelute, snitele , floricele din cabanos,bilute de branza , am facut salata de beof, oua umplute , ciorba taraneasca, friptura ,iar ca desert prajiturile cu miere de albine si Othello cu cocos
                                                                       
 salata de beof
 ouale umplute sub forma de ciupercute
ciorbita taraneasca
friptura de porc fiarta in vin alb                                  
si prajiturelele Othello cu cocos si  cea cu miere de albine

                                                                           
                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                  

5 comentarii:

What's Baking?? spunea...

A beautiful post. Merry Christmas, Doinitza!

Alexandrina spunea...

Delicios totul!
Craciun fericit!

Doinitza`s cakes spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Doinitza`s cakes spunea...

La fel si tie ,Alexandrina
Sarbatori fericite!

Doinitza`s cakes spunea...

Merry Christmas, What`s Baking