joi, 12 decembrie 2019

Prajitura cu mac , alune si ness


Blatul de bezea cu mac - 
      6albusuri , 
      200gr zahar.  
      150gr mac macinat,
      2 lg faina 
Foile cu nuca - 
       6galbenusuri
       6 lg zahar,
       100 ml ulei,
       200ml cafea espresso,
       4 lg faina,
       250 gr nuca macinata (alune), 
       1 praf de copt si se incorporeaza cele 
       6 albusuri batute spuma. 
Crema - 
       600 ml suc de portocale prospat stors se amesteca cu 
       6 galbenusuri,
       6 lg zahar 
      ,2 budinci de vanilie 
       16gr gelatina hidratata in 100ml suc de portocale. 
       500ml frisca si incorporam crema racita.
Glazura 

        150 ml frisca
        150gr ciocolata amaruie
        1 lg ulei
Portocale confiate
- se decojesc 3portocale ,se pun la fiert in 150ml apa 10minute,apoi se adauga 5lg zahar si se mai fierbe inca 10 minute. Se strecoara si se dau fiecare bucata, prin zahar tos. Se lasa la uscat..

0 comentarii: