joi, 1 iulie 2010

Cozonac cu nuca si rahat




                                                    
                                                    
INGREDIENTE pt.doi cozonaci:


ALUAT
1kg.de faina,2lg.de margarina(unt),2oua intregi,un pic de sare,1 cub de drojdie,cam 450gr.de iaurt,coaja de la o lamaie razuita,250 gr.de zahar,1lg-ta de ulei


UMPLUTURA:500gr.de rahat colorat si aromat,250gr.de nuca macinata,125gr.de zahar,o fiola de vanilie


Drojdia  cu putin zahar si cu 3lg.de iaurt caldut  se lasa  la crescut.Separat se pune faina intr-un castron,se face o gropita in ea si se pun ouale ,sarea,margarina topita,coaja de la lamaie ,drojdia crescuta si iaurtul caldut si se incepe framantarea daca-i prea tare se mai pune iaurt .Treptat ca sa nu se lipeasca aluatul de maini se pune si uleiul.Dupa ce l-am framantat foarte bine se lasa la crescut 1ora intr-un loc caldut.Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi nu foarte subtiri,pe prima se pun bucatele de rahat,500gr ,taiat cubulete si se ruleaza strans,iar pe a doua 250gr.de nuca amestecata cu125gr.de zahar,2pliculete de zahar vanilat(o fiola de vanilie) si la fel se ruleaza strans.Se aseaza amandoi intr-o tava in care am pus hartie de copt si se lasa sa creasca pana se umple tava ,apoi se ung cu un ou batut si se dau la cuptorul incazit dinainte.Se pot umple si cu 500gr.branza de vaca mai uscata amestecata cu 250gr.de zahar dupa gust ,2 galbenusuri de ou si o fiola de vanilie sau cu 2 albusuri ,500gr.de mac si 250 gr.de zahar(fiecare umplutura e pentru doi cozonaci

2 comentarii:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Ce bine arata!!!
Mai ai????La pachet se poate???
Te pup!!!

Doinitza`s cakes spunea...

Tie iti fac un pachet special,hihihi