duminică, 5 septembrie 2010
Ciurighelele bunicii
Reteta este foarte veche, la noi in ardeal asa li se spune la tara, in alte parti poate se numesc altfel,gogosi sau pancove
INGREDIENTE:1kg.de faina,2lg-te de bicarbonat de sodiu,450gr.de iaurt sau sana,5lg.de zahar,un pic de sare,2oua,coaja de la o lamaie razuita,o lg.de margarina 4lg.de zahar pudra vanilat
Se cerne faina intr-un castron,se adauga zaharul,coaja de lamaie,ouale,margarina topita putin,sarea si iaurtul in care am amestecat bicarbonatul si le framantam toate laolalta,daca e prea tare mai adaugam iaurt,daca e prea moale punem faina,cat sa iasa un aluat pufos.Se prajesc in mai mult ulei ca sa poata creste.La sfarsit se pudreaza cu zahar vanilat.Sunt foarte bune si rezista mai multe zile,din ingredientele de mai sus iese un castron mare,mare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
Bravo Doinitza's cakes, simplu si fain, retete vechi imi plac foarte mult, facute de bunicile noastre, fara chimicale si mult mai gustoase. Super...
iti multumesc Surac,eu cand merg la tara nu ma mai satur de cozonaci facuti pe jar,de ciurighele,nici nu-ti poti imagina,cate se pot face din putinul pe care-l au oamenii astia,de exemplu din faina de malai se face o turta sau prajitura cum i spunem noi,ce se mananca cu smantana sau iaurt sunt delicioase,nu stiu daca ai auzit de varzare,e un fel de pituta ca o branzoaica ce se umple cu varza,asa calda te lingi pe degete ce buna e,o seara buna sa ai
cam asa fac eu gogosile,daor ca pun drojdie in aluat si tai coca cu un pahar rotund.chiar e o reteta traditionala.
Cateodata lucrurile simple sunt cele mai bune si dainuie peste ani. Multumesc pentru minunata reteta si pentru asta te invit pe blogul meu sa ridici cateva premii virtuale. Te astept cu drag!
daca stau si ma gandesc bine aproape asa se fac si gogosile,numai ca se mai adauga ulei si drojdie,ai dreptate Craita
iti multumesc din suflet Petite Foury si nu ma asteptam sa ma premiezi,la o reteta asa de simpla
wauuuu ce bune au fost....multumesc pt reteta!!!
Sa-ti fie de bine,anonim
ioi ce bune o fost :)exact retata bunici din ardeal,multumesc
Ma bucur, Claudita, ca sunt pe aceeasi lungime de unda cu bunica, imi place sa pastrez retetele traditionale si vechi, iar in ardeal cum bine zici ,la tara, ciurijile sunt baza :)
Trimiteți un comentariu