miercuri, 13 octombrie 2010
Prajitura"Elaida"
INGREDIENTE:
Blat:6 oua,250gr.zahar,3lg.faina,100gr.alune,50gr.mac,50gr.nuca de cocos,1 praf de copt
Crema:200gr.de zahar,2lg.de cacao,1 ciocolata amaruie,10lg.de lapte,1 margarina si jumatate
Decor:2lg. de bombonele ornamentale
Se separa ouale si se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul pana stau batz,apoi se pune faina,cocosul,alunele macinate,macul si praful de copt stins cu Hellas si se amesteca usor de sus in jos,sa nu se lase spuma.Se unge o tava(20/30cm.)cu ulei, se pune foaia de copt si se toarna compozitia,se niveleaza si se da la cuptorul incins.
Galbenusurile ramase de la blat,cu un ou intreg se amesteca cu cacao,cu zaharul si cu laptele apoi se pune pe bain marie(abur)si se lasa 20min.sa se ingroase putin(ca o smantana) ,amestecand din cand in cand,apoi se adauga ciocolata rupta bucatele,se lasa sa se topeasca si se da la rece.Margarina se mixeaza separat si peate ea se toarna siropul,racit,putin cate putin,invartind incontinu sa nu se taie.Cu aceasta crema se unge blatul deasupra se niveleaza si se orneaza cu bombonele dupa preferinta fiecaruia.Este o praji.foarte apreciata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
Super , Doinitza,trimite si mie o bucata...
iti trimit doua ca o mai ramas putin,bine?numai daca nu stai rau cu colesterolul,ca-i dulce,dulce,pa pa
Na,na,na nu tot la Surac....si eu vreu un pic!!!!!Arata tare bine...esti o maestra!!!
vreau si euuuu!pup!
Tare bine arata prajiturica, notat reteta!Merci!
Doinitza, oricat m-as chinui sa fac si eu astfel de minunatii, cu siguranta ca nu sunt ca bunatatile de le faci tu! CU RISCUL DE A MA CONTRAZICE, sincer!
P.S. Cateva premii te asteapta pe blogul meu...asa ca imi esti draga! Puuup!
nu-s mai presus ca tine Judy si tu esti cea mai tare din parcare,hai si tu,pupici
Gaby hai ca mai fac o portie,pupici
ma bucur Liana ca ti-a placut prajiturica mea,te pup
vai Doinitza ! ce buna trebuie sa fie prajitura asta!
te cred Diana,hai si gusta,cand mai fac
Trimiteți un comentariu