BEZELE:5oua,400gr.zahar,putina sare
CREMA:200gr.zahar,2lg.cacao,100ml.apa,galbenusurile ,1 margarina si jumatate
DECOR:300gr.alune(nuca)
La bezele,se separa ouale,se mixeaza foarte bine apoi se adauga zaharul si din nou mixam foarte bine ,pe urma se pun pe baie de abur si le mai batem 10 min,pana observam ca se intaresc in asa fel sa le putem turna in posh.Pe o hartie de copt,aranjam in tava sub forma de floricele sau gramajoare(cu lingurita daca nu aveti posh),apoi se dau la copt la foc foarte mic,cat sa se usuce nu sa se prajeasca.Nu se iau de pe hartie pana nu s-au racit,altfel,riscam sa se crape,cu un cutit le desprindem usor si nu se pun suprapuse ci una langa alta.
La crema se pune intr-o craticioara zaharul cacao,galbenusurile,se amesteca foarte bine apoi se toarna apa incet,se dau la foc 15min,pana se face ca un sirop mai grosut,se da la race.Separat se mixeaza margarina si putin cate putin ,turnam siropul rece,in ea,amestecand repede
La decor,se macina alunele marunt,eu le-am luat putin sarate,ca sa nu fie prea dulci prajiturelele.
Bezelele se iau cate doua si se aseaza cap in cap,,cu partea cu partea de jos spre exterior si se pune crema de jur imprejur,apoi se tavalesc prin,alunele macinate,eu am facut cateva si prin cocos
ACEASTA ESTE UNA DIN CELE MAI BUNE PRAJITURI DUPA RAFAELLO,TOATA LUMEA O APRECIAZA,SEAMANA LA GUST CU NUGA SAU SNICKERS
19 comentarii:
Ce prajiturele frumoase Doina,dar reteta?
Foarte bine arata ,vrem reteta Doinitza draga:)
Da..ce frumoase sunt.
Asa ceva am vazut la un laborator..eu le spuneam buturugi:)
Erau foarte bune!!!
Vrem reteta te rog..
Foarte bine arata prajiturelele... cum le-ai facut??
Vai de mine!este o prajitura excelenta,noi(cu mama)am facut-o ani de zile,apoi eu am pierdut reteta!!!Ador prajitura asta!e fin si f.gustoasa!
Sper ce e fara faina!a noastra asa era!
Daca are si faina e ziceam noi "falsa" avea si o colega reteta dar cu faina!
Ma intereseaza mult reteta daca e fara faina!
Toate bune acolo la tine!
mmmm... buna prajitura. are si mama reteta printr-un caiet. Ce frumoase sunt!
Cum zuce si Bianca,la noi se numesc buturugi,sunt foarte bune,cum nu le-am facut de mult am sa iau una de la tine,,,,,,mmmmm....buna,buna,,,pupici
Arata nemaipomenit de mine. Am auzit de aceasta prajitura, dar n-am gustta-o niciodata. Cum le-ai facut? Ne imparti secretul? :-)))).
Felicitari !!!!
Ne tii pe jar pe toate... nu ne dai si noua reteta...!!! Pup!
Am retinut-o, trebuie incercata. Merci, te pup.
Cand ai scris ultima oara de mana? Cand ai scris ultima oara o poveste? Scrie cu noi povestea de Craciun :)
vai ce faine sant,iau si eu una,ca nu ma pot abtine!pupicei!
Craita,Cakeni,Anca,va multumesc si nu v-am lasat in suspans,dar n-am avut timp sa o pun decat luni,am fost tare ocupata si era oricum seara tarziu,va pup pe toate
Bianca ,Mirela,Mariana,sa stiti ca la aspect seamana o idee cu praji.Cusma de cazac,o am si eu postata,diferenta la asta e ca se face din bezele nu cu blat,pupici
Sara ,Reka si Felis, am posta,mersi,pupici si voua
Gabriela daca mananci una iti mai trebuie 10 bucati ca ti se topesc in gura,hai la mine
Boscodina nu stiu daca m-as incumeta n-am talent de scriitor
Am incercat sa comand una pt acasa,nu stiu de ce ma asteptam sa...nu functioneze si asa a fost...imposibil de comandat ,mi-ar fi placut nespus
Anonim, n-am inteles ce vrei ,o bucata, sau o portie? ,eu nu mai fac prajituri la comanda, pentru ca am o batranica de intretinut ,cu dementa si imi ocupa foarte mult timp, numai torturi mai fac, daca vrei o bucata ,data viitoare cand fac am sa-ti trimit :), daca ai intrebari poti sa ma suni
Trimiteți un comentariu