vineri, 1 iulie 2011
Prajitura cu foi albe si crema de cacao
INGREDIENTE:
Foi: 2 oua,2lg de untura,3 lg de smantana,700gr faina,150gr zahar,2 lg-te de bicarbonat de sodiu,1/2 lg-ta de sare,putin lapte batut
Crema: 1 pachet de budinca de ciocolata Dr Oetker,500 ml lapte,200gr de zahar pudra,1 margarina si jumatate
Glazura 100ml frisca ,100gr ciocolata neagra
Se pune faina si se adauga,ouale,untura,zaharul,smantana,bicarbonatul stins cu putin Hellas sau otet,le amestecam impreuna si se pune laptele batut caldut ,amestecand sa iasa o coca buna de intins,din care se fac trei sau patru foi,depinde de tava,a mea are 25/30cm
La crema se pune laptele la fiert, pastrand putin ,pentru al amesteca cu budinca si 3 lg de zahar,cand laptele clocoteste se pune ingrosala de budinca,amestecand repede ,pana da cateva clocote si se ingroasa ca o smantana.Separat mixam margarina cu restul de zahar si mixand in continuare punem tot cate o lg din crema de budinca,pana o punem pe toata,umplem foile
La glazura ,punem frisca lichida pe foc si rupem bucatele ciocolata,in ea,amestecam bine cat sa se topeasca ciocolata Atentie!!! sa nu fiarba ,daca-i prea moale punem frisca,daca e prea tare punem ciocolata.Turnam glazura peste prima foaie,niveland cu cutitul si o dam la frigider Dupa cateva ore se va taia perfect sub ce forma doriti
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarii:
Super prajitura ,trebuie sa fie un deliciu.
weekend placut!
pentru o doamna asa harnica niste premii simpatice la mine pe blog,te asteapta!
arata f bine, pofta mare aici dincolo de ecran:))
Yamiiiiii,ce de bunatati ,pe acest blog
NIcoleta,e un deliciu,ai dreptate
Pansy,multumesc,din suflet.pt premii
Mersi,Giovanna,te invit la o bucatica :)
Mirela,esti tare draguta,mersi
i want to learn from you. good luck...
Trimiteți un comentariu