INGREDIENTE:ardei rosii,varza alba,sare mare, neiodata,foi de dafin,boabe de mustar,piper boabe,hrean,conservant,otet,putin zahar,cimbru,marar
Se scot usor,coditele cu tot cu cotor si seminte,invartind cutitul circular pe langa codita,apoi se presara foarte putina sare inauntrul lor si lasam sa se inmoaie cam 3 ore,cu gura in jos,intre timp tocam fideluta varza si o frecam,foarte bine cu sare din abundenta,apoi o lasam sa stea si aceasta in repaus tot 3 ore,dupa care umplem ardeii,separat facem o solutie din apa,otet ,sare,boabe de piper,conservant,zahar,o dam la fiert si o lasam sa se raceasca,o gustam sa vedem daca mai trebuie ceva.Punem pe fundul borcanului,boabe de mustar,foi de dafin,un strat de varza,apoi un rand de ardei,umpluti,iar un strat de varza ,hreanul taiat betisoare subtiri,iar ardei umpluti,pana umplem borcanul,iar hrean,deasupra aranjam,cotoarele de la marar si cimbru ca o punte sa tina ,dedesupt,umplutura din borcan,adaugam solutia racita si legam borcanele.
Reteta aceasta o am de la mama pun asa de 19 ani,ardeii cu varza,n-am pus cantitatile,pt ca depinde de voi cate borcane puneti,eu pun la ochi,m-am obisnuit de atatia ani
luni, 21 noiembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
wow...looks lovely
first time here..amazing space you have..
excellent pics with nice presentation..
Am your happy follower now..;)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite
Sunt preferatii mei.Pupici!
Thanks for the compliments,Jay
DiaMar si ai mei :)
Trimiteți un comentariu