INGREDIENTE:
BLAT: 6 albusuri,200gr zahar,1 praf de copt,2lg faina,150gr nuca de cocos
FOI: 75gr zahar,1ou,1 lg untura,1 lg smantana,1/2 lg-ta praf de copt,aproximativ 150gr faina
CREMA:6galbenusuri,1ou intreg,9lg de zahar,4lg de lapte,400gr margarina(unt)
Se bat albusurile cu zaharul si cu un pic de sare,pana stau batz,apoi se adauga praful de copt,faina si nuca de cocos,se amesteca usor,de sus in jos,pana se incorporeaza toate,se toarna intr-o tava(25/30cm) in care-am pus hartie de copt si se da la cuptor
La foaie,se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca,se intinde pe dosul tavii si se da la copt.
La crema galbenusurile,cu zaharul si laptele,se pun in bainmarie(abur),cam 20min,amestecand din cand in cand,pana se formeaza un sirop mai grosut,apoi se da la rece.Separat se freaca margarina si se toarna siropul,incet amestecand,repede sa se incorporeze.
Se aseaza astfel: blatul de cocos,deasupra un sfert din crema,apoi 150ml frisca mixata bine,pe urma foaia,pe care-o insiropam cu 100ml coniac,amestecat cu 50ml apa si 3 lg de zahar,apoi se topeste 200 gr de ciocolata cu 1lg-ta de ulei si se niveleaza peste foaie,o dam putin la frigider,sa se intareasca aceasta,iar la sfarsit intindem restul de crema deasupra si razuim ciocolata
Chiar daca pare dificila,e destul de usor de facut,iar gustul,este pe masura
7 comentarii:
chiar ca e de vis!
E foarte buna ,Adnia,incearca si-o sa vezi,nu-i greu de facut
Arata super bine si cred ca e tare, tare buna.
Sa ai o saptamana faina.
Buna la foi doar una se face,sau doua?
Daca ,ai s-o incerci,Micule,te lingi pe degete
Anonim,doar o foaie
i want to learn from you. good luck...
Trimiteți un comentariu