duminică, 3 februarie 2013
Rulouri cu frisca
INGREDIENTE:
Aluat: 700gr faina,3lg smantana,3galbenusuri,1 lingurita de sare,1 lingurita de zahar, 2lg de otet, apa minerala cat cuprinde
Untura cu care ungem aluatul: 250gr faina, 600gr osanza de porc
Umplutura: frisca sau crema de oua de la cremes (o gasiti la mine pe blog la cremes frantuzesc)
Incepem prima data cu untura de uns: se amesteca faina cu osanza, apoi aluatul rezultat se imparte in patru gramajoare. cu acestea vom unge aluatul de 4 ori, facand pauze de o jumatate de ora intre ele si punandu-l la rece in fiecare pauza,cate 15 min.
La aluat, din ingredientele de mai sus , framantam, sa iasa o coca, ca la placinte, o intindem sub forma de dreptunghi, luam o gramajoara de osanza amestecata cu faina si cu un cutit intindem pe toata suprafata dreptunghiului, apoi impaturim, aluatul in acelasi sens ca sa se deschida frumos ca o carte ,in mai multe straturi, cand se coace, adica stanga ,dreapta, dreapta stanga, sus, jos, jos ,sus, urmarind cu atentie, sensul in care impaturim, dupa fiecare pauza in care-l punem la frigider , il intindem, il ungem,il impaturam, facem pauza, tot asa de 4 ori Se lasa aluatul acoperit ,cu o folie, pana a doua zi ,pt ca iese mai pufos, dar se poate face si in ziua aceea, nu-i nici o problema, cand se intinde ,la grosimea de 3mm, se taie fasii de sus in jos, cu un cutit incalzit in foc, avand latimea de1cm,, se ia o fasie si se infasoara, incercand sa suprapuneti putin fasiile una peste alta, pe tuburile unse,special pt .rulouri (daca nu aveti se poate face din tulpina uscata de la malai sau o foaie de hartie A4 se indoaie pe lungime, in doua, se unge bine cu ulei si se ruleaza ca un cilindru , de grosimea degetului mare ,apoi se capseaza cu capsatorul capetele ce dau sa se desprinda, adica sus si jos) . Se aseaza rulourile, intr-o tava pe care eu o stropesc putin cu apa, foarte putin si se dau la cuptorul incins bine dinainte , sa fie mare temperatura ca ele sa se deschida frumos, sub forma de stratulete, apoi se poate reduce din temperatura cuptorului
dupa coacere, se scot pe rand tubuletele, cat sunt fierbinti altfel riscati sa se rupa rulorile, se umple cu frisca, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Par foarte greu de realizat, dar de fapt sunt asa de simple
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
Ce dor imi este de copilarie,ne facea bunica foarte des rulourile astea si le umplea cu frisca de casa cu nuca,yamiiiiii!!!!!puppp!!
vreau si eeeuuuu...mi-ai facut pofta cu rulourile astea faine,te pup.
Si mie mi-e dor de vremurile cand imi facea mama rulouri cu frisca !!!!
Doinita,spune-mi, te rog, rulourile sunt din foietaj?
Mirela, mami nu stia sa ne faca ,decat alte prajituri dar si mie-mi plac si ce bune-s cu frisca naturala de casa, nu cu de asta cum facem acum,pupicei
Lissa ,cand o sa-mi faci o vizita la Zalau, de astea-ti fac,pupici, daca nu iti trimit prin curierul rapid :)))
Pansy, sunt si in comert, de cumparat, dar facute de casa parca-s mai bune, nu? pup
Da ale mele-s, Maria, din foietaj,dar nu de ala cumparat ci facut de mine
un adevarat deliciu, mai ales daca sunt facute si cu crema de vanilie sau ciocolata, foarte deliciosssss :D
Ai dreptate, Aurica, sunt bune ,indiferent cu ce le umpli
chanel handbags sale
Hello there, I believe your website could be having internet browser
compatibility issues. Whenever I take a look
at your web site in Safari, it looks fine however, when opening in IE, it has some overlapping issues.
I merely wanted to give you a quick heads up! Aside from that, great blog!
Trimiteți un comentariu