Daca ma intrebati, am cautat multe retete de Snickers, dar acesta este cea mai apropiata de cea reala, deci cea mai buna
Ingrediente:
Blat: 8 albusuri, 16 lg de zahar, 2 galbenusuri, 8 lg de alune( nuca), 8 lg faina, 1 praf de copt
Glazura din interior: 150gr ciocolata alba
Glazura de deasupra : 50ml frisca lichida, 100gr ciocolata amaruie
Crema: 6 galbenusuri, 150 gr zahar, 5 lg apa, 6 lg zahar, 1 marg Rama, 500gr alune( nuca)
La blat , se mixeaza albusurile, impreuna cu zaharul, se adauga gabenusurile (mixam), apoi punem faina cu praful de copt , alunele si amestecam cu lingura de sus in jos incet sa nu se lase spuma . Tapetam o tava de 40/ 25cm , cu hartie de copt , nu inainte de a o unge cu ulei, si turnam compozitia de blat, apoi dam la cuptor 60min.
La crema se pun la caramelizat, 6lg de zahar,, atentie: sa nu-l lasati prea mult , ca devine amarui, apoi se pune apa, se lasa sa se dizolve toate bucatelele si adaugam margarina, invartind repede sa nu dea spuma, peste. Separat cele 6 galbenusuri , se mixeaza cu 150gr de zahar si se toarna, peste siropul de zahar, apoi punem alunele macinate si amestecam, luam de pe foc lasam sa se raceasca, apoi o punem peste prajitura. Sa nu va speriati ca la inceput o sa curga , dar ea se intareste la frigider.
Peste blatul de la prajitura, se intinde ciocolata alba (care se topeste , pe abur impreuna cu o lg de ulei), apoi punem crema si deasupra ciocolata neagra. Ciocolata neagra , se face incazind frisca si adaugandu-i bucatelele de ciocolata, aceasta se intinde peste crema.
duminică, 28 decembrie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
foarte buna ...Te pup Doinitza si sa ai un an asa cum iti doresti.
Si eu, Lissa, te pupik si multa pace , in suflet, sanatate si iubire, multumesc, chiar ,e buna
buuuna,am notat-o,multumesc pentru postare
Cu toata placerea , Ina
Trimiteți un comentariu