CREMA:3oua,o budinca de vanilie,4 lg.de faina,8lg de zahar,1l de lapte
FOI: doua foi,de cremes cumparate sau facute acasa,am sa pun reteta lor altadata
FRISCA:1 l de frisca vegetala
Se separa ouale,galbenusurile se amesteca cu budinca,faina,8lg.de zahar si cu 100ml.de lapte.Separat se pun la fiert cei 900ml.de lapte si cand da in clocot se adauga ingrosala de galbenusuri,invartind repede sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda de fundul cratitei.Dupa ce se ingroasa se trage de pe foc si se pun albusurile batute separat cu o lg.de zahar si se amesteca de sus in jos incet Se ia o foaie si se pune crema asa calda,se niveleaza si se lasa la racit.Deasupra cremei se intinde frisca(pe care am batut-o separat foarte bine). A doua foaie se faramiteaza bine si se presara deasupra peste frisca.Am sa va spun un secret :eu inainte de a umplea foile le dau putin la cuptor,sa se reamprospateze.E o prajitura,foarte apreciata.
17 comentarii:
Super arata!!!
Trebuie sa fie o minunatie!!!!!De mult nu am mai mancat cremes,iar cu frisca-i si mai bun.Frumoasa prezentarea super.Te-am pupat si-ti doresc o seara placuta!!!
Este una din cele mai apreciate prajituri ,la noi in familie,nu am facut-o demult ,dar chiar mie pofta de o bucata mareeeee.
Ce de cremes!!!! superb!!!! Imi trimiti si mie? De mult n-am mai facut, desi toata familia adora!!!! M-ai facut pofta!!!! Weekend placut!!!!
Arata foarte apetisant !
aoleo ce bine arata>:D<
Bianca,eu l-am facut de atatea ori ca mi se pare obisnuit,mersi
Petronela,e bun ,nu neg,de multe ori l-am facut pentru casa si la comanda,pupicei si weekend placut si voua
Am sa-ti trimit prin posta,Mirela :-)))
Pai,Reka, odata vi tu la mine,apoi vin eu la tine,ca ma inebunesti cu bunatatile alea :-)))
Mandala si Camy,va invit si pe voi,fetelor :-)))
Doinitzo,arata grozav! Dar te-as sfatui sa nu mai folosesti frisca vegetala,ca pe langa gustul de hartie e si mult mai nesanatoasa decat cea din lapte,pentru ca contine grasimi hidrogenate.Este smantana de frisca adevarata,putin mai scumpa cred decat cea vegetala,dar gustul e cu totul altul.Si e mai sanatoasa,desi colesterol au amandoua.
Cu alte cuvinte bine te-am regasit !
Doina draga, il fac si eu de craciun, dar nu aduc su la scoala :)
Pansy,nu avem frisca adevarata aici doar vegetala
Bine,D-na Nitu,nu mi-ati spus cum a iesit,sper ca la fel ca al meu
E foarte bun, chiar azi am sa fac, dar eu pun si visine peste crema si dupa aceea pun frisca, incercati si asa...! pofta buna !
Anonim, nu ma indoiesc, ca trebuie sa fie un deliciu si cu visine, am sa incerc, mersi
Trimiteți un comentariu