Ingrediente:
Blat: 4 oua, 1 lg apa rece, 4 lg zahar, 2 lg cacao, 4 lg faina
Crema de cocos: 100 gr nuca de cocos, 200 ml lapte, 150 gr zahar pudra, 400 ml. frisca, 10 gr gelatina
Jeleul: 500 ml. apa, 200 gr visine, 7 lg zahar, 25 gr gelatina Dr. Qtker
Siropul de vanilie; 300 ml apa, 5 lg zahar, 1 esenta de vanilie
Decor: 170 gr biscuiti mari Petit, 170 gr ciocolata amaruie, 4 lg lapte, 3 lg ulei
La blat se mixeaza albusurile cu zaharul, pana stau batz, apoi se adauga apa si galbenusurile, mixam, apoi faina si cacao si amestecam incet de sus in jos sa se incorporeze, dupa care o turnam intr-o tava , captusita cu foaie de copt si o dam la cuptor la 170 grade.
La crema se incalzeste laptele, impreuna cu jumatate din zahar, se adauga cocosul si acoperim vasul ,ca sa absoarba tot laptele. Separat se mixeaza frisca cu restul de zahar , apoi amestecam cu cocosul racit si adaugam gelatina, hidratata in 3 lg apa, si incalzita putin, amestecand incet de sus in jos cu o spatula.
In interiorul tavii in care-am copt blatul, se pun pereti ( eu i-am facut din carton si i-am infoliat) pentru a fi mai inalti peretii, se imbraca totul, in folie si se aseaza blatul, acesta se insiropeaza, cu siropul de vanilie, deasupra se toarna crema de cocos si se niveleaza.
La jeleu se pune apa la incalzit adaugam zaharul (lasam sa se topeasca, nu sa fiarba ), luam de pe foc, punem visinele si adaugam gelatina, hidratata si incalzita putin, amestecam bine, se da la rece totul, cateva minute si se toarna peste crema de cocos, dupa care nivelam.
Peste jeleu asezam biscuitii, inmuiati putin in siropul de vanilie, iar deasupra intindem ciocolata , topita in bainmarie
Pare o prajitura greu de realizat, dar nu-i asa, e simplu de facut, pana se coace blatul, se face crema de cocos, apoi jeleul, dupa ce se raceste, blatul ,se aasambleaza, va asigur ca e o prajitura foarte buna si fresh, pentru zilele toride, multumesc, Sara.
sâmbătă, 6 iunie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Dimensiune tavă?
Trimiteți un comentariu